Loading... Please wait...

Schott čaše i dekanteri

Čaše sa žigom

Zanat koji se bavi obradom jedne od najstarijih sirovina u ljudskoj istoriji našao je svoj put do grada Zwieseln u Bavariji otprilike pre 600 godina. Na tom mestu, 1872., počinje naša priča.
Osnovana od strane Antona Mulera(Anton Müller)  kao radionica malih staklarskih radova, prošla je dugačak put do vodeće internacionalne kompanije specijalizovane za proizvodnju i obradu stakla. Ne vidmo sebe kao samo  industrisko preduzeće, već i kao mesto za razvijanje kulture i sofisticiranosti u umetničkoj izradi vinskih čaša. Razvoj tehnologije koja omogućava ostavljanje umetničkog pečata na naše proizvode je sastavni deo naše kompanije, ali naše najveća aktiva su naši zaposleni , čije se veliko iskustvo često prenosi sa generacije na generaciju.
Svaki pokret daje našim proizvodima jedinstveni dodir, kako tada tako i sada. Tradicija i inovacija se, kroz staklo vrhunskog kvaliteta i umetničkog dodira, odražavaju u svakoj našoj čaši.  Upravo sa ovakvim visokim standardom kvaliteta dočekujemo narednih 140 godina ispred nas, sa velikim očekivanjima dosledni našoj istoriji postojanja.


Zwiesel 1872
Uživati u trenutku

Unikatna ponuda brenda Zwiesel 1872, pruža svojim potrošačima osećaj spoojstva i vedrine, bezvremenske elegancije i zadovoljstva. Svaki proizvod ima svoj jedinstveni karakter, kako bi vam omogućio da pothranite svoju individualnost i dobar ukus.
Svaka ručno izrađena čaša se razlikuje po svojoj dinamičnosti, senzualnosti i jedinstvenim karakteristikama, što znači da je svaka od njih malo umetničko delo za sebe. Po neke manje varijacije i nepravilnosti su potvrda autentičnosti proizvoda izrađenih tehnikom duvanja stakla.

Uputstvo za čišćenje

Zwiesel 1872 GOURMET kolekcija prestavlja liniju čaša izrađenu duvanjem stakla i drugim tradicionalnih tehnikama, koje omogućavaju izradu čaša na najvišem nivou kvaliteta. Nije iznenađujuće ukoliko budete oklevali pri stavljanju ovih čaša u mašinu za pranje sudova. Ali bolje ako učinite tako! Ipak, staklo kao sirovi materijal se uvek sastoji od istih komponenata (sicilijumskog peska, sode, gline, krede, itd.), u zavisnosti od toga da li je proizvedeno ručno ili industrijski. Glavna razlika je u načinu oblikovanja. Dok su industrijski proizvedene čaše kompaktne i imaju zidove jednake čvrstoće, delikatne ručno rađene čaše brenda Zwiesel su često predstavljaju krhe staklene skulpture, vitkih drški, volumioznih kugli (telo čaše) i tankih stopa i pružaju jedinstveni užitak u ispijanju vina. Ali i pored toga, svaka naša ručno duvana čaša je izrađena od izuzetno stabilnog sastava stakla-tako da se ne plašite da ih stavite u mašinu za pranje sudova.